Lifestyle

6 redenen om ook in Barcelona te gaan wonen

Heb jij er ook ooit aan gedacht om in Barcelona te gaan wonen? Het hoeft natuurlijk niet per se, maar het kan wel gewoon. Lees hieronder alvast 6 goede redenen om (een tijdje) in Barcelona te gaan wonen:

1. Palmbomen en Vitamine D

Helder blauwe lucht, 6 van de 7 dagen zon en bijna elke dag een mooie zonsondergang. In de koudste maanden (januari en februari) ligt de temperatuur nog rond de 10-12 graden. Het hele jaar dus mogelijkheid tot veel vitamine D en iedere dag een tropisch (happy) gevoel.

2. Mañana Mañana

Alles gaat net een tandje slomer dan in Nederland. 4e in de rij, kassa erbij!? Nou nee. Ik sluit gerust als nummer 12 aan in de rij en ben nog een half uur langer weg. 15 minuten op je koffie wachten is ook gewoon ‘normaal.’ Oké, het was wel even wennen, maar daar tegenover staat; je hoeft ook niet overal ‘precies op tijd’ te komen, er zijn veel relaxte mensen, iedereen neemt de tijd voor je en die lifestyle bevalt me wel.

3. 1000 nieuwe dingen

Wandelend door de straten en wijken zijn er steeds weer nieuwe hotspots te ontdekken. Barcelona is groot genoeg om elk weekend iets nieuws te ontdekken, maar ook klein genoeg om je niet verdwaald te voelen. Barretjes, restaurantjes, shops en leuke nieuwe dingen om te doen, super fijn.

4. Reden om een nieuwe taal te leren

Wil jij ook nog eens Spaans leren? Barcelona zit vol met leuke talenscholen. Ook al heb je een kans om eens voor een aantal weken weg te gaan uit Nederland, met een intensieve cursus (20 uur per week) gaat de taal leren snel en direct toepasbaar. Officieel is natuurlijk wel Catalaans de voertaal hier, maar met Spaans kom je ook best ver.

5. Overal (buiten) sporten

Het lijkt wel alsof iedereen de hele dag aan het sporten is, maar je kunt het dan ook overal doen. Barcelona is zeer goed ingericht voor fietsers, wandelaars, skaters en natuurlijk watersporters. En wat dacht je van Yoga in het groene park of bootcamp op het strand? Niets wat meer motiveert dan een mooie omgeving om in te sporten.

6. De zee

Dichtbij de zee wonen is toch super fijn? Yoga, zwemmen, surfen, zonnen, mensen kijken; ideaal.

Fijne combi

Al deze punten heb ik perfect kunnen combineren, ik fiets namelijk de hele stad door (in de zon) om deze 1000 leuke plekken (en minder leuke) te ontdekken, of ik ga in de vroege ochtend richting de zee om te sporten en dan krijg je als beloning deze mooie sunrise. Daar word je toch gelukkig van? Nog meer weten? Check hier mijn ”about” verhaal.

 

You Might Also Like...