Barcelona Featured To Do

Nog meer fietsten in 2018

Super goed nieuws want we kunnen in 2018 nog meer (veilig) gaan fietsen in Barcelona! Momenteel wordt er hard gewerkt aan de aanleg van bijna 200 kilometer nieuwe fietspaden! JEEJ!

De stad per fiets ontdekken
Fietsen is één van de populairste vervoersmiddelen (onder de toeristen) in Barcelona. Op iedere hoek van de straat is het mogelijk een leuk gekleurd fietsje te huren en zo in korte tijd veel van de stad te zien. Ideaal, zeker voor de fietsende Nederlanders 😉

Momenteel ligt er ongeveer 116 kilometer aan fietspad door Barcelona. Niet overal is het altijd even veilig om te fietsen, zeker in de wat hoger gelegen wijken waar het verkeer druk is, is het soms even zoeken naar de juiste plaats op de weg. Maar goed nieuws, want het fietspadennetwerk van Barcelona gaat fors groeien. De stad heeft miljoenen geïnvesteerd om het aantal fietspaden in 2018 te verdrievoudigen.

Parkeren?
De verwachting is dat met een verdrievouging van de fietspaden, het aantal fietsen ook zal toenemen. De discussie nu gaat voornamelijk over de parkeerplaatsen van al deze extra fietsen.

Mijn tip: Waar je hem dan ook achterlaat, zorg dat je fiets heel goed op slot staat. Ik zelf gebruik 2 sloten en zorg ervoor dat mijn fiets ergens aan vast staat. Er worden dagelijks namelijk vele fietsen gestolen en door verkocht. Toch nog een overeenkomst gevonden met Amsterdam 😉

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply