Lifestyle

Waarom doe jij wat je doet?

“Waarom ben je naar Barcelona gegaan? Wat doe je daar precies dan? En hoelang blijf je daar denk je?”    — Iedereen

De beslissing nemen

We besloten dus naar Barcelona te gaan, en dat kwam echt niet zomaar uit de lucht vallen. Toen we in December 2013 (met 6 maanden ‘verkering’ op de teller) een citytrip maakte naar Barcelona (& Berlijn) bedachten we samen dat we hier maar al te graag eens een tijdje zouden gaan wonen. Zo gezegd, zo gedaan en 3 jaar later in December 2016 zei ik mijn baan (inclusief vast contract) als MSP-consultant op, voor een avontuur + groot vraagteken in Barcelona. Ik houd nou eenmaal van verandering en onzekerheid, dus dit alles was voor mij geen enkel probleem (oké misschien een beetje). Vriendlief lekker studeren en ik zou hem ‘volgen’, haha zoiets dan 😉

Het idee van niet te weten wat te gaan doen in Barcelona en mogelijk een ‘gat op je CV’ zou voor veel mensen een no-go zijn. Je hebt toch een goede carriėre nu? Waarom zou je dat ‘weggooien’? Tja, helaas is het in Nederland nou eenmaal zo, dat ‘wat je doet, is wie je bent.’ Je zal vast de vraag herkennen: ‘En, wat doe jij precies?’

DO THE THINGS THAT FEED YOUR SOUL – NOT YOUR EGO

Maar wat ik zou gaan doen in Barcelona, was voor mij al snel duidelijk! Na mijn studie heb ik vanaf mijn 22e tot mijn 28e gewerkt in de arbeidsbemiddeling, had ik lekker vol leventje in NL met heel veel feest, begon ik fanatiek met sporten en werd elk vrij uurtje wel ingevuld met ‘iets.’

Totdat ik vorig jaar tijdens mijn road trip door Kroatië (na heel wat gesprekken, kilometers, dagen en wijntjes) mezelf besefte dat ik sinds de start die carrière + ‘mijn drukke leventje’ nooit meer aandacht had gegeven aan wat ik echt graag doe, namelijk: schrijven!

Schrijven over de nieuwe plekken die ik heb ontdekt in Barcelona. Schrijven over nieuwe mensen die ik heb ontmoet en hun verhaal. Schrijven over bijzondere lifestyle om andere te inspireren. Gebundeld op mijn blog.

Maar ook schrijf ik voor bedrijven. Tekst voor websites bijvoorbeeld, voor een nieuwsbrief of verschillende blogposts. Heb jij interesse in deze schrijfdiensten? Check hier mijn website.

Enne hoelang ik hier ga blijven? In ieder geval voor een tijdje, zien we daarna wel weer verder 😉

Nu ben ik natuurlijk ook benieuwd naar jou verhaal, waarom doe jij wat je doet? En ben je er 100% blij mee? Zo niet, hoe zou je dit kunnen veranderen? Leave a comment! 🙂

 


 

You Might Also Like...