Barcelona To Do

Fiësta de San Juan | Juni

El verano está aqui! (De zomer is hier!) en dat moet gevierd worden! Jaarlijks terugkerend event is San Juan, wat een feest, echt GEWELDIG!

Tijdens de nacht van San Juan viert letterlijk de hele stad feest tot de zon opkomt, van jong tot oud. Barcelona is een gekkenhuis deze nacht met veel gezelligheid, feest en lawaai!

Maar wat vieren we dan?
We vieren de langste dag van het jaar & het begin van de zomer met de bijkomende warmte. ”Cold for Christmas, warm for Sant Joan, Health for the whole year!” Deze Catalaanse traditie vind altijd plaats in de nacht voor St. John’s day (is een public holiday) en wordt ook wel de nacht van het vuur genoemd. Zo’n 70.000 bezoekers vieren dit feest met je mee, onder het genot van speciale cake, cava en heel veel vuurwerk. Het strand van Barceloneta Beach is de place to be, maar wil je het liever van een afstandje bekijken op een wat rustigere plek, met fantastisch uitzicht over de stad dan kun je naar Guinardó of the Carrertera de les Aigües.

Goed om te weten:
– Metro en trams rijden de hele nacht (verwacht wel wat drukte);
– Taxi’s zijn lastiger te krijgen en duurder dan normaal;
– Dit is de ideale nacht voor pickpockets;
– Mocht je uit eten willen gaan, zorg dan dat je hebt gereserveerd;
– Afgelopen jaar ben ik naar een super leuk feestje geweest op het strand: Checkpoint SanJoan
– Je hoeft verder echt geen plan te maken, ga gewoon de deur uit zodra het donker is, er is overal feest!!

St. John’s day – de dag na San Juan 
St. John’s day is een public holiday en iedereen vrij. Sommige plaatsen, restaurants, barretjes en winkels blijven ook de gehele dag gesloten, maar lang niet allemaal! Check dit vooraf.

Ideale dag voor een leuke fietstour door de stad (het is een stuk rustiger) of om lekker bij te komen op de strand. Hapje eten in de buurt van het strand? Zie hier mijn blog voor de beste spots.

Zie hieronder mijn eerste San Juan Juni 2017 🙂


 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply