Barcelona Dutchies in BCN

Fiets verhuur en de beste Barcelona tips, met Annebeth Vis.

Annebeth Vis, 15 jaar woonachtig in het mooie Barcelona en inmiddels samen met haar Argentijnse man Ramiro en hun dochter Olivia, haar leventje hier volledig opgebouwd. De stad waar ze in 2002 ging wonen als student Geschiedenis, heeft haar hart veroverd. Tijd voor een kop koffie met Annebeth, want naast gezellige Dutchie is ze inmiddels, een echte local met heel veel leuke Barcelona kennis. Op een maandagmiddag ontmoet ik Annebeth in het bedrijf El Ciclo gevestigd in de Gotische wijk, wat ze samen met haar man, Ramiro, runt. We praten over het leven als Nederlandse in deze Catalaanse hoofdstad, het werkende leven en de veranderingen die het moederschap met zich meebrengen.

Fiets verhuur Barcelona

El Ciclo – voor fiets fans!
Midden in de Gotische wijk, onder hun woonhuis, zit de zaak van Ramiro en Annebeth die ze samen in 2013 opende. El Ciclo is een fiets verhuur bedrijf & concept store, zeer persoonlijk en handgemaakt. Je kunt hier terecht voor het huren van (zeer goede) fietsen en/of het boeken van een leuke (privé of Bamboo) tour. Achterin de zaak tref je de werkplaats van Ramiro waar hij van oude fietsonderdelen, kunstvoorwerpen maakt, denk bijvoorbeeld aan fantastische draaiende lampen. En loop zeker even door als je in de zaak bent, want in deze werkplaats kun je zeker even een kijkje komen nemen! Check hier de instagram of website van El Ciclo voor meer informatie.

El Ciclo - shop
El Ciclo
El Ciclo
El Ciclo

Vis a Vis, communicatie

“Je bent eigenlijk je eigen uitgever, leuker dan dat kan toch niet? ”

— Annebeth over de creatie van content in de huidige markt

Na jaren gewerkt te hebben als freelance journalist voor Nederlandse media en het schrijven van verschillende reisgidsen (waaronder 100% Barcelona), runt Annebeth nu haar communicatiebureau dat gespecialiseerd is in online communicatie over Spanje, Catalonië en natuurlijk Barcelona, gevestigd in de wijk Example. Ze leveren inhoudelijke content aan verschillende magazines, zijn bezig met verschillende vertalingen, schrijven persberichten en daarnaast wordt er vanuit dit bedrijf dagelijks hard gewerkt aan de website: www.barcelonatips.nl; een website vol inspiratie en informatie voor een volgende bezoek aan Barcelona om er een onvergetelijke tijd van te maken. Hieronder Annebeth, met haar team.

Leven in Barcelona
Het leven in Barcelona heeft Annebeth op een mooie manier kunnen verbinden met haar professionele kant en haar interesses; schrijven en het buitenland. Zo vertelt ze tijdens ons gesprek: ’’De stad is een hobby, in ieder hoekje vind je weer wat nieuws en je gaat gemakkelijk een dagje weg in eigen stad.’’ Sinds ze moeder is van Olivia is er het één en ander veranderd, maar ook hierdoor ziet ze de stad weer op een nieuwe manier en komt ze op heel andere plaatsen dan voorheen. Zoals de recente picknick bij Monjuïc met haar gezin, een fantastische plaats om een middag door te brengen!  ‘’Zo blijft de content ontstaan.’’

Het team van Barcelona Tips
Geschreven door Annebeth Vis

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply