Barcelona To Do

Een dagje Barcelona uit: Sitges

Vanuit Barcelona zijn er vele leuke dagtrips te maken.  Zo ligt er op 01:30uur reizen vanaf Barcelona het knusse kustplaatsje SITGES; de plek waar homo’s en lesbiennes meer dan welkom zijn, het strand nog wat minder vol ligt en de straatjes idyllisch mooi zijn. Ik ben er meerdere keren geweest, check hieronder mijn favorieten to do’s en horeca in Sitges.

1. Start je dag met specialty coffee
Vita Brevis Voor de perfecte start van je dagtrip met een super lekkere koffie en natuurlijk een stukje Guinness/Baileys/Chocolate cake.

2. Wandelen
Door de gezellige straatjes van Sitges. Het centrum is kleine en compact, niet al te druk en heeft vele leuke gekleurde huizen en wanden. Perfect om rond te dwalen.

3. Heerlijk middagje aan het stand
De zee is net iets schoner (dan in Barcelona), het strand ligt minder vol en je ligt op echt zand! Reden genoeg om hier even lekker te chillen!

4. Bezoek het Bacardi ‘museum’
Bacardi is geboren in 1862 in Santiago de Cuba, maar heeft zijn oorsprong eigenlijk al ver voor dit jaar in Sitges. In Sitges is er daarom een museum geopend (Casa Bacardi) wat je wellicht leuk vind om te bezoeken.

5. Pintxos eten 
Doe je bij El Donostiarra echt het allerbeste! Zoek een plaatsje tussen de vele locals (is al een goed teken) aan de hoge tafels of aan de bar met de verse pintxos recht voor je neus. De keuze is ruim, tussen de warme en koude pinxtos, een vermut of lokaal biertje erbij en met veel honger nog een extra gerecht zoals gegrilde garnalen. Goedkoop en super smaakvol. Echt even gaan proeven!!

Coffee
Sitges
Pinxtos
Bacardi Sitges

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply