City Trips Travel

3 dagen croissants eten in Parijs

”Zullen we 3 dagen naar Parijs gaan?” Dat stelde Bart aan me voor. Ik twijfelde want New York stond al bijna op de planning en ik had een aantal leuke opdrachten af te ronden. ”Je kunt je laptop meenemen.” (Ik moet er soms nog aan wennen dat ik vanaf waar dan ook ter wereld gewoon mijn werk kan doen.) ”Oké, ik ga mee!”

Zo gezegd, zo gedaan. Bart zijn Australische foodie-fashion vriendin zou dan ook in Parijs zijn en zij is nou net diegene, die altijd de perfect spots weet te ontdekken. Van romantische pleintjes tot dure hotspots. Plaatsen waar ik normaliter voorbij zou lopen, maar me keer op keer verrassen. Ook deze keer heb ik weer een heel ander soort Parijs gezien. Fantastisch. Tijd voor een lijstje met (onze) Parijs- tips! Nog een slaapplek nodig, check hier 2 hippe hotel opties: Les Bains & Dupond Smith.

Reizen door de stad 

Doe je sowieso het gemakkelijkste met de underground, want het is zo enorm groot! Koop een ticket voor 1,90 en je komt overal binnen zone 1. Overigens werkt UBER in Parijs ook top.

Pierre Hermé Paris
Cafe Lea Paris
Lekker eten en drinken doe je ook in Parijs 


Cafeé Lea (foto rechtsboven) 
Zin in een local ervaring? Ga naar deze ontbijtplek. Ik heb een keer gezeten op een super Frans, romantische plekje aan het raam van Cafe Lea in the 5e arr. Er kwamen op de vroege ochtend alleen maar locals binnen om onder het genot van een ontbijtje de krant te lezen aan de bar.  Keep it simple: Croissantje, stokbroodje boter + jam en natuurlijk een kopje koffie (de koffie daar is slechts  €1,-). Zelf kies ik in Frankrijk altijd voor een Noisette, dat is een kleine koffie met een beetje melk (in Spanje bekend als een cortado).

The Smiths bakery
Een ander ontbijt plekje waar ik erg over te spreken ben is The Smiths bakery. Heel veel lekkere keuzes en alles vers bereid. Van zoete taartjes en croissant tot salades. Maar ook vers gebakken quiche of een goed belegd broodje. Ik zou hier zeker terug gaan.

Pierre Hermé (foto linksboven) 
Houdt jij ook zo van macarons? Pierre Hermé heeft hele speciale en smaakvolle! Je moet er wel even geduld voor hebben (rij) en voldoende geld (4 macarons voor €10,-) maar dan heb je ook wat! Eet je waarschijnlijk niet direct een hele doos leeg (of wel ;)).

Ochateau
Voor een gezellige wijnproeverij, of gewoon een glaasje bestellen (met een kaasplankje). Perfect voor de borreltijd.

Breizh Café (foto rechtonder) 
Waar ik echt verliefd op ben geworden is Breizh Café, daar serveren ze hartige of zoete crepes in allerlei variaties, vers in de zaak bereid. Als ik hieraan denk, wil ik direct terug naar Parijs. Dit moet je echt even gaan proberen! Geschikt voor lunch of diner.

Cafe Kitsumi Paris
Breizh Café Parijs

Brasserie O’neill 
Hier hebben ze zelf gebrouwen biertjes.

L’as du Fallafel
Allerbeste fallafel sinds hele lange tijd!

Au Passage 
Dit is mijn favoriete restaurant van Parijs is Au Passage. Echt naar toe gaan! (Wel even reserveren).

De leuke wijken van Parijs

Le Marais; lekker rondwandelen, leuke kleine shops.
Les Halles; (shoppen/grote winkels).
St. Germain des Pres.

Leuk om te doen

– Pak een terrasje op het rustig en peacevol pleintje: Square de la Place Dauphine.
– Ga picknicken in Jardin du Luxembourg, prachtig park! Echt een bezoekje waard.
– Wandel door Jardin du palais Royal en ga dan koffie drinken bij Café Kitsuné (MEGA GOED, zie koffiefoto linksboven).
– Shoppen bij Colette; wát een winkel.
– Rondje Eiffeltoren, altijd leuk.

Croissants eten in Parijs
Louvre Parijs

Laat me weten, wat zijn jou favoriete Europese steden? Ik ben naast Parijs ook echt gek op Berlijn en London.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply