Hotel Chic and Basic Barcelona
Barcelona Stay

Fijne hotels in Barcelona

Heb jij binnenkort een weekendje Barcelona op de planning? Super goed plan. Op Blonde on a Bike kun je alvast wat inspiratie opdoen. Wellicht is je vlucht al geboekt maar nu nog een leuk verblijf. Ga je voor een schattig appartement via Airbnb of één van de fijne hotels in Barcelona?

Mocht je al zeker weten wanneer je in Barcelona arriveert, dan adviseer ik je om nu alvast een verblijf te boeken. Zeker in de zomer is het enorm druk met toeristen in Barcelona. Hoe eerder je boekt, des te lager (vaak) de prijzen nog zijn.

Waar begin ik met zoeken tussen 280 hotels?

Barcelona zit echt bomvol met fijne hotels. Met meer dan 280 hotels zit er altijd wel wat tussen wat bij je past. Om alvast wat orde te scheppen in je zoektocht heb ik een aantal toppertjes op een rijtje gezet voor je. Let op: de informatie is een combinatie van eigen onderzoek en soms ervaringen. Dus niet allemaal door mij persoonlijk getest 😉

Yurbban hotel

Gloednieuw hotel op de rand waar het sfeervolle El Born overgaat in de wijk Example. Super locatie en het hotel beschikt over een heerlijke Spa.

Casa Bonay

Hip centraal gelegen en mijn favoriete koffiebar Satan’s coffee corner, zit aan dit hotel vastgeplakt, ideaal.

Chic and Basic

Zoals de naam zegt en daarnaast vriendelijk personeel en fijne kamers. Gelegen in hartje el Born, bij mij om de hoek. Er is nog een andere variant Chic and Basic Ramblas. Je mag hetzelfde verwachten, maar dan in een andere wijk, midden op de Ramblas. Liever aan appartement? Check dan eens Chic and Retro.

Hotel Brummell

Heeft een heerlijk dakterras, yoga faciliteiten en ligt dichtbij ‘de groene kant’ van de stad: Montjuïc.

Praktik Garden

Dit hotel is voor de echte shoppers want het is gelegen dichtbij Passeig de Gracia. Fijne ambiance en buitenplaatsje. Tip: Praktik heeft meerdere hotels in de stad, bekijk ook eens de andere opties: Praktik Bakery, Praktik Vinoteca en Praktik Rambla.

Hotel Neri

Midden in El Gòtico dichtbij het gelijknamige pleintje zit dit sfeervolle Boutique hotel. Echt een heel bijzonder plekje.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply