Lifestyle

Wonen in Barcelona, lees hier waarom dit een goed idee is!

Heb jij er al ooit aan gedacht om in een tijdje in het buitenland te gaan wonen? Misschien zelfs wel in Barcelona? Het hoeft natuurlijk niet per se, maar het kan wel gewoon. Lees hieronder 6 redenen om ook in Barcelona te gaan wonen!

1. Palmbomen en Vitamine D

Helder blauwe lucht, 6 van de 7 dagen zon en bijna elke dag een mooie zonsondergang. In de koudste maanden (januari en februari) ligt de temperatuur nog rond de 10-12 graden. Het hele jaar dus mogelijkheid tot veel vitamine D en iedere dag een tropisch (happy) gevoel.

2. Mañana Mañana

Alles gaat net een tandje slomer dan in Nederland. 4e in de rij, kassa erbij!? Nou nee. Ik sluit gerust als nummer 12 aan in de rij en ben nog een half uur langer weg. 15 minuten op je koffie wachten is ook gewoon ‘normaal.’ Oké, het was wel even wennen, maar daar tegenover staat; je hoeft ook niet overal ‘precies op tijd’ te komen, er zijn veel relaxte mensen, iedereen neemt de tijd voor je en die lifestyle bevalt me wel.

3. 1000 nieuwe dingen in Barcelona

Wandelend door de straten en wijken zijn er steeds weer nieuwe hotspots te ontdekken. Barcelona is groot genoeg om elk weekend iets nieuws te ontdekken, maar ook klein genoeg om je niet verdwaald te voelen. Barretjes, restaurantjes, shops en leuke nieuwe dingen om te doen, super fijn.

4. Reden om een nieuwe taal te leren

Wil jij ook nog eens Spaans leren? Barcelona zit vol met leuke talenscholen. Ook al heb je een kans om eens voor een aantal weken weg te gaan uit Nederland, met een intensieve cursus (20 uur per week) gaat de taal leren snel en direct toepasbaar. Officieel is natuurlijk wel Catalaans de voertaal hier, maar met Spaans kom je ook best ver.

5. Overal (buiten) sporten

Het lijkt wel alsof iedereen de hele dag aan het sporten is, maar je kunt het dan ook overal doen. Barcelona is zeer goed ingericht voor fietsers, wandelaars, skaters en natuurlijk watersporters. En wat dacht je van Yoga in het groene park of bootcamp op het strand? Niets wat meer motiveert dan een mooie omgeving om in te sporten.

6. De zee

Dichtbij de zee wonen is toch super fijn? Yoga, zwemmen, surfen, zonnen, mensen kijken; ideaal.

Fijne combi

Al deze punten heb ik perfect kunnen combineren, ik fiets namelijk de hele stad door (meestal in de zon) om deze 1000 nieuwe, leuke plekken te ontdekken. Ook ga ik vaak in de vroege ochtend richting de zee om te thaiboksen en dan krijg je als beloning vaak een mooie zonsopkomst. Fantastisch toch?

In welk land zou jij wel eens een tijdje willen wonen?

You Might Also Like...