Barcelona To Do

Kookcursus bij Born to Cook Barcelona

Midden in de sfeervolle wijk, verstopt in een klein straatje vind je de prachtige kook studio Born to Cook. Masterchef: Alex López, is hier zelf in charge en wil naast het runnen van zijn restaurant (wat ligt op een aantal km buiten Barcelona) zijn passie voor koken ook op een andere manier met mensen delen.
Born to Cook bied in Spaanse taal vele verschillende cursussen aan, van Japans tot Indiaas. Engelstalig bieden ze de traditionele Spaanse kookcursus aan en dat is de cursus die ik heb gevolgd, het was fantastisch!

Tour over Santa Caterina Market

Om 10:00uur arriveren we in de prachtige kookstudio in El Born waarna we richting de Catarina Market wandelen om hier samen met Alex ingrediënten te kopen voor alle gerechten. Gelukkig hebben we niet ontbeten, want op de markt gaan we direct van alles proeven: olijven, ham, chorizo, manchego, andere kazen en verschillende groenten. Terwijl de vis werd besteld en gefileerd hebben we bij de groentenman om de hoek deelgenomen aan een ‘’tomaten tasting’’ en merken we op hoeveel verschil er zit in de smaak tussen verschillende tomaten.

Santa Catarina Market
Santa Catarina Market
Santa Catarina Market
Santa Catarina Market

Op het menu

Nadat alle boodschappen waren gedaan, was ook het gehele menu bekend. LEKKER!!!
✦ Gazpacho
✦ Patatas Bravas
✦ Carpaccio van gebakken ui met Xató Saus
✦ Vis Paella
✦ Crema Catalana

De kookcursus bij Born to Cook

Eenmaal terug in de sfeervolle kookstudio, zijn we begonnen we met het proeven van alle olijfolies. Terwijl Alex hier het een en ander over verteld, genieten wij van onze glaasje cava (jeeeeej).
In de gehele cursus ben je met de groep gezamenlijk bezig, in de zeer goed uitgeruste keuken. We leren dat voor deze Spaanse gerechten er 2 zaken mega belangrijk zijn: – de gerechten dienen op de juiste manier te worden samengesteld en – werk enkel met de beste ingrediënten. Daarnaast leren we ook hoe de gerechten worden (voor)bereid en geserveerd. Door de begeleiding van de lokale chef(s) (en alle andere die er werken) voelt het zeer professioneel en kundig aan. Een unieke ervaring.

Fish
Kookcursus Born 2 Cook Barcelona
Cursus Born to Cook
Paella
Kookcursus Born2Cook
IMG_5078
Kookcursus Born2Cook Barcelona Kookcursus Born2Cook Barcelona
Kookcursus Born2Cook Barcelona
Kookcursus Born2Cook Barcelona

Honger gekregen?

Ik hoop van wel! Ter afsluiting van de cursus kun je genieten van de uitgebreide en zelf klaar gemaakte Spaanse lunch met bijpassende wijnen aan de langgerekte sfeervolle tafel. Klinkt goed toch?
De prijs (€ 86,00 per persoon) is inclusief:
✦ Tour over de lokale markt met de chefkok;
✦ Proeverij van producten op de markt;
✦ Hands-on kook lessen (recepten krijg je achteraf op papier);
✦ Heel veel lekker eten (wat je zelf hebt gemaakt);
✦ Drankjes (cava, wijn, frisdranken en water).
Heb jij ook zin gekregen om hier een kookles te volgen? Stuur een mailtje (kan in het engels) naar evelyn@borntocookbarcelona.com. Vermeld daarin de datum waarop je graag zou willen komen en het aantal personen. Evelyn zal dan checken of er beschikbaarheid is. Wil je eerst meer informatie? Check hier de website van Born to Cook.

De recepten krijg je allemaal mee naar huis. Wie komt er binnenkort bij mij Paella eten?

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply