Barcelona Eat and Drink

5 x Eten in Barceloneta

Er liggen meerdere wijken aan het strand, maar Barceloneta is toch wel de meest bezochte wijk/beach van Barcelona. Je wandelt langs de haven richting strand en komt dan de langs de ’30-in-een-dozijn-restaurantjes’ waar de stroom wandelende strandbezoekers wordt binnengelokt door de proppers die met verkleurde menu kaarten proberen je lekker te maken voor (wat moet lijken op) een typisch Spaans gerecht. Ga daar niet naar binnen! Wanneer je een weekendje in Barcelona bent, zit het er dik in dat je lekker een paar uurtjes strand meepakt, wil je tussendoor even een echt lekker hapje eten? Check dan hieronder een aantal toppers dicht bij het strand van Barceloneta!

1. Burgers eten bij Makamaka

In ‘’Beachbar’’ Makamaka kun je terecht voor lekkere burgers en salades met een smoothie of een cocktail, je kunt er trouwens ook ontbijten! Bijna het gehele (grote) terras heeft zon en van de uitstraling krijg je meteen een blij gevoel. Probeer sowieso de frietjes met garlic met daarnaast een Burger of Quinoa salade, de crackers met hummus zijn ook favoriet. En ben je benieuwd naar het (Amsterdamse) verhaal achter Makamaka? Check dan eens de website.

2. Het beste eten uit Hawai bij Poke Maoli

Bij Poke Maoli eet je heerlijke verse (en healthy) fish bowls, in 2 formaten te bestellen. Je begint met de keuze voor je basis (quinoa of verschillende soorten rijst), vervolgens selecteer je een vis naar je smaak en als afsluiter een aantal ‘toppings’. Vers, gemakkelijk en heerlijk na of tijdens een warme strand dag. Voornamelijk gericht op take-away, want je kunt er niet gezellig tafelen.

3. Goede pizza bestel je bij Vicino pizza bar

Vicino is de hotspot voor heerlijke Italiaanse gerechten met daarnaast keuze uit verschillende apperativos. Voor een hapje en daarnaast vooral lekker borrelen op het zonnige terras. En vergeet vooral de desserts hier niet, bij Vicico serveren ze een pizza met chocolade en aardbeiden. Wow!

4. Voor een gezondere hap, eet je bij Zumito

Bij Zumito vind je gezonde lunches, acai bowls, smoothies en sapjes, want niet voor niets krijgt deze sfeervolle spot dan ook de naam ‘healthy point’. Één ding is zeker: je krijgt er onmiddelijk een vakantie gevoel.

5. All time favorite, eten bij FOC

FOC is een super leuk Latin-restaurant, waar ze de echte overheerlijke classics serveren zoals taco’s & fajitas. Maar ook een echte aanrader zijn de gegrilde groenten met hummus of ‘entraña’; een perfecte Argentijnse steak. Tijdens lunch op doordeweekse dagen is 1 van de gerechten bestempeld tot ‘plata del dia’ en kun je voor minder dan 8 euro perfect lunchen.

Opzoek naar meer Barcelona food inspiratie? Check hier mijn blogpost met aan aantal random favorites. 

Entrana
Foc Barceloneta
FOC Barcelona
Cocktail

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply