Thaiboksen
Featured To Do

The amazing lifestyle of Everest Mindful Thaiboxing Barcelona

Inmiddels heb ik al heel wat verschillende manieren van sporten ontdekt. De nieuwste ontdekking? Thaiboksen! De groep van Everest Mindful Thaiboxing (EMT) Barcelona heb ik vorige zomer ontmoet tijdens zonsopkomst op het strand. Niet omdat ik de kroeg uit kwam rollen, maar omdat ik me voornam om iedere week goed te beginnen met een zonsopkomst op maandag ochtend. Anyway, een aantal maanden geleden was het tijd voor mijn eerste echte training!! Toen ontdekte ik, dat deze groep veel meer doet dan alleen een thaiboks work-out op het strand. Het is een manier van leven voor deze boys (en de rest van de groep) en daar wilde ik natuurlijk wel meer over weten. Wat houdt deze lifestyle precies in?

Thaiboksen en Meditatie

Thaiboksen is een vechtsport uit Thailand, waar het al super lang en veel beoefend wordt. Ook in Thailand brengt de sport vaak een bepaalde levensstijl met zich mee. Bij de groep van EMT wordt er tijdens de 1,5 uur durende lessen in kleine groepen, een combinatie gemaakt van techniek, cardio en krachttraining. Na een intensieve training, volgt er altijd een half uur waarin aandacht wordt besteed aan ademhalingsoefeningen of een vorm meditatie/visualisatie.

Twee meiden Thaiboksen
Thaiboks handschoenen

Hoe zit dat precies met die ademhalingsoefening?
De ademhalingsoefeningen die voornamelijk worden toegepast tijdens de lessen, hangen veelal samen met de cold therapy van Wim Hof (The Ice Man). De hoeveelheid zuurstof die we via het ademhalen binnen krijgen, heeft invloed op de hoeveelheid energie die in onze lichaamscellen vrijkomt. Ademhaling is een gemakkelijk onderdeel van ons zenuwstelsel om te besturen en navigeren. De manier waarop je ademt beïnvloed jouw chemische en fysieke status van je lichaam. Voor de meeste is het even wennen in het begin, maar wat je ervoor terug krijgt is zó speciaal. De combinatie van deze sport met meditatie en ademhaling maakt het echt magisch. Doormiddel van deze nieuwe manier van ademhalen is het mij gelukt om afgelopen januari de zee van slechts 12 graden in te gaan en hier ook nog van te genieten!

Bij de meditatie/visualisatie herhaal je weer opnieuw (in gedachten) wat je tijdens de les hebt geoefend of je krijg begeleid een soort visualisatie opdracht over een bepaald persoon, gevoel, moment of plaats. Op deze manier train je niet enkel je fysieke prestaties, maar verbeter je ook je spirituele en emotionele prestaties.

♡♡♡♡♡♡♡♡

Over Mauricio en Paul

Zowel Mauricio en Paul zijn trainers en beoefenen Muay Thai ook op professioneel vlak. Je leert het dus echt van de beste, met elke les mega veel energie gegarandeerd. Mauricio en Paul zorgen elke keer weer voor een te gekke les, stimuleren je tot het uiterste en pushen je elke les weer om beter, fitter en flexibeler te worden. Ze hebben als doel om het thaiboksen en en de lifestyle die hierbij hoort, voor iedereen in Barcelona toegankelijk te maken.

Through our sessions, we’ve pushed people to exercise harder than they knew they could, our infusion of exercise and Eastern knowledge results in a happier, healthier more balanced individual.

Mauricio en Paul

Join the Everest Family!

Ga jij een keertje mee thaiboksen in Barcelona? Ook wanneer je voor een weekend in Barcelona bent is het mogelijk deel te nemen aan een les. Schrijf je in voor één van de lessen op het strand via Meetup!
Eens per maand is er een zogenoemde ”donation based class.” Het geld wat The Everest Guys hiermee verdienen gaat naar kinderen in Nepal. Kijk voor meer informatie op de website van Everest Mindful Thaiboxing en volg ze op Instagram.

♡♡♡♡♡♡♡♡

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply