Barcelona Eat and Drink Featured

7 x de beste koffie in Barcelona

Je gaat een weekendje Barcelona ontdekken. Wat is er nu beter dan je dag beginnen met lekkere koffie? Check hier de leukste koffie spots in town!

1. Satan’s Koffie Corner

Er werken kundige baristas en in combinatie met de investering die ze hebben gedaan in het allerbeste koffie apparaat ter wereld, maakt dat ze de (bijna) perfecte koffie serveren. En daarom is Satan’s één van mijn favorieten. Bij Satan’s hebben ze bewust geen wifi, dus verwacht geen hippe werkplek, maar gewoon lekker kletsen. Er zijn 2 locaties in Barcelona, in Gòtic en L’Example.

  • Bij Satan’s hebben ze begrepen wat een ‘Flat White’ is;
  • De Chai-Latte is ook TOP;
  • Bijzondere, vers gemaakte gerechten.
2. Black Remedy Koffie 

Midden in de wijk Gòtic, op een zeer centrale plaats zit Black Remedy gevestigd. Naast een zeer ruime keuze uit heerlijke specialty koffie hebben ze ook smaakvolle gerechten, probeer zeker eens de slowly smoked sandwiches of de red velvet cake.

3. La Roseta

In de wijk Barceloneta dichtbij het strand zit La Roseta verstopt, wat draaiende gehouden wordt door 3 generaties dames. Deze Spaanse dames bakken en verkopen alles zelf. Geniet naast je koffie van cheesecake, oreotaart en bananencake op de knusse zitplaatsen.

  •  Honger? Ze verkopen ook zelf belegde bocadillos (broodjes);
  • Kom binnen in een gezellige huiskamer sfeer.
Fietsen en koffie drinken
Cortado
4. Nømad Koffie

Nømad roasted koffie is een begrip geworden in Barcelona. Je kunt er terecht voor een vers gemaakt kopje koffie, maar ook voor enkel de (gemalen) bonen. Nømad koffie verzorgd ook workshops in Latte Art; over het maken van de perfecte specialty koffie en hoe om te gaan met espresso en grinder.

  • In El Born zit in de passage een heel schattig tentje, waar je de perfect Café para llevar (to go) oppikt om je wandelroute door deze wijk goed te beginnen;
  • Nømad vind je ook op festivals en andere evenementen in Spanje.
5. Federal Cafe

Federal Café heeft 2 spots in town: één in Gòtic, de ander in Sant Antoni. Ze serveren naast lekkere koffie’s ook heerlijke verse sapjes en ontbijt/lunch.

  • Ook te bezoeken als werkplek, neem plaats aan de lange tafel tussen de andere macbooks.
6. La Masala Café

De nieuwste aanwinst in de wijk El Born is La Masala Café. Afgelopen maanden hebben ze hard verbouwd, maar het resultaat mag er zijn. Op een mooie hoek midden in de oude wijk vind je deze (nu nog) hidden gem. Fijne sfeer en heerlijke (niet zo dure) koffie.

7. Syra Koffie

In 2015 opende Syra koffie voor het eerst haar deuren in het mooie Gràcia.

  • De lattes worden enkel bereid met verse vegan melk;
  • Hippe plek, voor een perfecte take-away koffie.

Een aantal van deze koffie hotspots vind je in de wijk El Gotico en laat ik voor deze wijk nou net een leuke wandelroute hebben uitgestippeld. Zin in? Bekijk hier de route.

Syra Coffee Barcelona
Coffee Barcelona

 


 

You Might Also Like...